Testaa tietosi – 5 myyttiä ja faktaa ActivePure:sta

Muistatko lapsuuden kesät, kun aina paistoi aurinko, nurmikko oli vihreämpää ja taivas sinisempi. Ja kouluun hiihdettiin kesät talvet. Niinpä. Epäilys ja pelkokin hiipivät helposti ajatuksiin, kun asioita pitäisi tehdä eri tavalla kuin ennen. Suomessa on vuosikymmeniä puhdistettu sisäilmaa passiivisilla Hepa-suodattimilla. ActivePure on aktiivinen ilmanpuhdistin. Siksi se on erilainen. Harhaluulot heräävät.

Lue, niin luulet vähemmän.

ActivePure on hokkus-pokkus-taikatemppu, jolla huijataan hyväuskoisia.

Ei se taikuutta ole, vaan tiedettä ja tutkittua tekniikkaa. Joskus ne parhaat keksinnöt ja tuotekehitys vain löytävät ideansa hyvinkin yksinkertaisista ilmiöistä. ActivePure puhdistustekniikka perustuu fotokatalyysiin. Kyse on luonnonilmiöstä, jolla auringonvalo on puhdistanut maapallon ilmaa aikojen alusta. Ehkä siksi homma vaikuttaa turhan simppeliltä. Laitteena ActivePure onkin varsin simppeli. Puhdistuksen hoitavat patentoitu hunajakennotekniikka ja UVX-lamppu (254 nm). Laitteiston mitoitus ja oikean puhdistustehon löytäminen vaativat kuitenkin ammattitaitoa ja kokemusta. Lähtökohtana ovat tilan neliöt, kuutiot ja ilman epäpuhtaudet. Ilmasta huolehtiva puhdistuspalvelu tekee paikan päällä säännöllisiä mittauksia ja ottaa ilmasta näytteitä. Tulosten avulla asiantuntija tarkkailee puhdistustehoa ja tekee siihen tarvittavat säädöt. Näin käytössä on koko ajan oikea määrä hapettajia.

ActivePure tuottaa ilmaan vaarallisia aineita.

ActivePure on täysin turvallinen. Sen myötä ilmaan syntyy luonnollisia puhdistavia hapettajia. Teoriassa samalla syntyy myös otsonia ja vetyperoksidia, mutta näiden määrät ovat niin minimaaliset, etteivät ne muuta sisäilman normaaleja taustapitoisuuksia mihinkään. Hengitysilmassa kun on aina pieniä määriä otsonia ja vetyperoksidia. SGS:n (maailman johtava teollisuuden sertifiointi-, tutkimus- ja testausorganisaatio) tutkimus osoitti, ettei ActivePure -laitteiston käyttö nostanut luokkahuoneen otsoni- tai vetyperoksidipitoisuuksia lainkaan. ActivePure tekee työnsä ilman kemikaaleja tai muita haitallisia aineita. Se täyttää Suomen ja EU:n laitevaatimukset. Sillä on myös EU:n Medical Device –hyväksyntä, eli se pärjää myös vaativissa terveydenhuollon kohteissa. Leikkaussali ei tunnetusti ole leikin paikka.

Activtek / ActivePure on ionisaattori.

Ionisaattori puhdistaa ilmaa tuottamalla siihen suuria määriä negatiivisesti varautuneita ioneja. Sen toiminta perustuu sähköreaktioon, jossa ilman molekyyleistä tehdään positiivisia ja negatiivisia ioneja. ActivePure:ssa on sen sijaan kyse valoreaktiosta eli fotokatalyysistä. ActivePure-tekniikan tuottamat aktiiviset hapettajat muuttavat sisäilman epäpuhtaudet vaarattomiksi yhdisteiksi.

ActivePurea ei tarvita kun kaikki rakennuksen ongelmat korjataan.

Vuotavat katot, vesivahingot, homeongelmat ja rakenteiden ilmavuodot pitää aina korjata. Ja rakennuksen vuosittaiset huoltotyöt pitää hoitaa. Rakennusvirheitä ActivePure ei todellakaan korjaa. Sen sijaan se varmistaa sisäilmakorjausten onnistumisen. Kun Happiradikaalin sisäilmapalvelu seuraa ilmaa kimpassa kiinteistön haltijan kanssa, pääsee tämä kohdistamaan korjaustarpeensa järkevästi. ActivePure puhdistaa myös korjauksilta piiloon jääneet mikrobilähteiden epäpuhtaudet sekä korjaustöissä sisäilmaan päässeet epäpuhtaudet. ActivePure:n avulla saa turvallista lisäaikaa siihen, että korjaukset tehdään kunnolla ja suunnitellusti. Hätäratkaisut kun tuppaavat loppupeleissä tuleman julmetun kalliiksi.

Energiakonsulttien omavalvontamittaukset eivät ole hyväksyttyjä sisäilmatutkimuksia.

Jos ”oikea” sisäilmatutkimus tehdään pilkulleen Asumisterveysoppaan kriteerien mukaan, niin väite on tosi. Energiakonsulttien mittaukset kertovat keuhkoihin hengitettävän sisäilman laadusta mittaushetkellä (mikrobit, hiukkaset, VOC-yhdisteet, otsoni, ammoniakki, hiilidioksidi, lämpötila, suhteellinen kosteus, paine-erot jne.). Ensimmäiset mittaukset tehdään lähtötilanteen arvioimiseksi kun Energiakonsultit kutsutaan paikalle. Tuloksista asiantuntija osaa mitoittaa tarpeenmukaisen puhdistustehon. Omavalvontamittaukset jatkuvat säännöllisin väliajoin, jotta puhdistuksen oikea teho voidaan todistetusti havaita. Tuloksia verrataan aina edellisiin mittauksiin ja puhdistusta säädetään tarpeen vaatiessa. Käyttäjä saa käteensä kirjallisen todistuksen sisäilman laadusta.

Facebook Twitter Vimeo Share to Stumble Upon More...