Happiradikaali, puhdasta sisäilmaa

Saimme kymmeniä erinomaisia hakemuksia Happiradikaalin sisäilmakilpailuun keväällä 2016. Happiradikaali kiittää kaikkia kilpailuun osallistuneita! Voittajat on nyt valittu ja meillä on ilo ilmoittaa, että pääsemme tekemään yhteistyötä paremman sisäilman puolesta seuraavissa tiloissa:

Laitilan terveyskeskus

palkinto: Puhdasta sisäilmaa puoleksi vuodeksi, arvo 15 000 €”Terveyskeskuksen pitää olla terve”, todettiin hakemuksessa osuvasti. Rakennuksen haasteita ovat ilmanvaihdon riittämättömyys ja vanheneva tekniikka. Oman haasteensa tuovat eri aikakausina tehdyt laajennukset ja remontit sekä toiminnasta johtuvat VOC -päästöt ja mikrobit. Henkilökunta altistuu työssään päivittäin pesu- ja desifiointiaineille ja lisäksi tartuntatautien vaara on tässä työssä aina olemassa.Palkintotyö on juuri käynnistetty. Terveyskeskuksen ilmastointikanaviin, käytäville ja huoneisiin on asennettu ilmanpuhdistimia tuomaan puhdasta ilmaa tiloihin. Sisäilman laatua ja puhdistinten tehoa tarkkaillaan jatkossa Energiakonsulttien omavalvontasuunnitelman mukaisesti.
Terveyskeskuksessa odotetaan, että Happiradikaali-palvelun avulla sisäilma raikastuu, altisteet vähenevät ja oireet helpottuvat.

Karstulan seurakuntatalo

palkinto: Puhdasta sisäilmaa puoleksi vuodeksi, arvo 10 000 €
Seurakunta haluaa pitää hyvää huolta kerho- ja kokoontumistiloistaan: ”Vaikka seurakunta olemuksineen onkin muuta kuin puuta ja kiveä, niin ”tuotantotilan” tulee olla terveellinen”.

Seurakuntataloon on tehty yli miljoonalla eurolla laadukas saneerausremontti, silti osa henkilökunnasta ja käyttäjistä kokee sisäilman laadun huonoksi.

Seurakuntakeskuksessa halutaan keskittyä seurakunnan aisoihin ja toimintoihin, ilman sisäilmaoireita tai terveysriskejä.

Puolustushallinnon rakennuslaitoksen toimisto

palkinto: Puhdasta sisäilmaa puoleksi vuodeksi, arvo 5 000 €
Vuonna 1939 rakennettu rakennus on osa valtakunnallisesti merkittävää rakennutettua kulttuuriympäristöä museoviraston suojeluksessa. Painovoimaista ilmanvaihtoa ei voi noin vain muuttaa koneelliseksi.

Happiradikaalilta löytyy lääke myös tähän haastavaan kohteeseen, niin kuin hakemuksessa toivottiin.

Onnea voittajille!

On ilo tehdä työtä paremman sisäilman eteen näissä arvokkaissa ja käyttäjilleen tärkeissä rakennuksissa.

Otamme nämä haasteet vastaan ja kerromme kilpailun voittaneiden tilojen sisäilmatyön edistymisestä ja tuloksista loppuvuoden ajan blogissamme. Pysy kanavalla!

Facebook Twitter Vimeo Share to Stumble Upon More...